Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Suns, Heat, Bucks sigurni, Celticsi do pobjede nakon drame

tatum boston

Najzanimljivi meč sinoćnjeg programa odigrali su Boston Celticsi, drugoplasirana ekipa istoka koja je na svom terenu povela u seriji protiv Brooklyn Netsa, pobijedivši rezultatom 115:114

Prve pobjede u ovosezonskom NBA playoffu sinoć su upisale ekipe Phoenixa u zapadnoj konferenciji, te Miamija, Milwaukeeja i Bostona u okviru istočne konferencije.

Branioci naslova Milwaukee Bucks na domaćem terenu su savladali ekipu Chicago Bullsa s 93:86. Prvoplasirana ekipa istoka, Miami Heat, bila je bolja od Atlanta Hawks sa 115:91, dok su prvi nosioci zapada Phoenix Sunsi savladali New Orleans Pelicanse sa 99:91.

Najzanimljivi meč sinoćnjeg programa odigrali su Boston Celticsi, drugoplasirana ekipa istoka koja je na svom terenu povela u seriji protiv Brooklyn Netsa, pobijedivši rezultatom 115:114.

Domaći tim je došao do pobjede u posljednjim sekundama meča, poenima koje je postigao prvi strijelac Bostona Jayson Tatum.

Susret je obilovao preokretima, iako je u trećoj četvrtini izgledalo da će Boston uspjeti ostvariti značajniju prednosti. Ipak to se nije dogodilo, jer je u posljednjoj četvrtini stvari u svoje ruke preuzeo Kyrie Irving, koji serijom poena dovodi utakmicu u egal, a potom donosi i prednost Netsima koja je trajala do posljednja dva napada na susretu.

Boston je u posljednja dva napada protivnika pokazao zašto je jedna od najboljih odbrambenih ekipa lige. Celticsi su uspješno odbranili napade Irvinga i Kevina Duranta, trenutno dva ponajbolja napadača NBA lige i odličnim rješenjima u napadu postigli poene koji im donose vodstvo u seriji.

U redovima Bostona Tatum je bio njajefikasniji sa 31 poenom, dok je s druge strane Irving ubacio 39 poena.