240 kilometara

Sutra start biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”

biciklizam-banja-luka (1)

U trci “Beograd-Banjaluka” učestvuju biciklisti iz tridesetak zamalja svijeta, između ostalog Austrije, Njemačke, Slovenije, Kolumbije, Kazahstana, Irske…

Prva etapa 13. izdanja biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” krenuće sutra iz Beograda ka Vlasenici, a trka je duga skoro 240 kilometara ima status kraljevske, javlja Anadolu Agency (AA).

Nezvanični start trke zakazan je za devet časova ispred hotela Slavija u Beogradu, a zvanična borba sa štopericom počinje iz Obrenovca u 11 časova. Na startu će se pojaviti 176 biciklista iz 24 tima i svi oni pokušaće što prije da prevezu dugu i tešku dionicu punu izazova s obzirom na konfiguraciju terena.

“Organizacija je bila složena kao nikada do sada jer umjesto prošlogodišnje dve, ovaj put imamo četiri etape. Međutim, nadam se da će sve proteći u najboljem redu, dali smo sve od sebe da tako bude, a da li će biti dovoljno saznaćemo po završetu trke u Banjaluci u nedelju”, rekao je predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović.

U trci “Beograd-Banjaluka” učestvuju biciklisti iz tridesetak zamalja svijeta, između ostalog Austrije, Njemačke, Slovenije, Kolumbije, Kazahstana, Irske…

“Sve je to dokaz da smo na pravom putu, što je i obaveza jer je trka član prve kategorije Svjetske biciklističke unije (UCI)”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Poslije sutrašnje etape, u petak je na rasporedu trka od Vlasenice do Brčkog (165 kilometara), u subotu biciklisti voze od Bijeljine do Teslića (180), a posljednja etapa od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente i Srpca duga je 175 kilometara.