Ostali sportovi

nba

Suvlasnik Warriorsa objasnio zašto broj 35 ide u “penziju”

02/07/2019

U Brooklynu, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 164 miliona dolara, Durant će igrati zajedno s Kyrieom Irvingom i DeAndreom Jordanom

Golden State Warriors su odlučili penzionisati broj 35 kojeg je nosio Kevin Durant i taj broj niko neće nositi dok je Joe Lacob suvlasnik ovog NBA kluba, objavili su prvaci 2017. i 2018. nakon vijesti da je dvostruki MVP odlučio postati član Brooklyn Netsa.

“Danas kada on započinje novo poglavlje svoje nevjerovatne karijere, želimo zahvaliti KD-ju za njegov doprinos i na tome što je bio dio jedne od najplodonosnije serije u istoriji NBA i želimo mu sve najbolje na putu do Kuće slavnih. Zato i to dok sam ja suvlasnik ove ekipe ni jedan igrač više neće nositi broj 35 na dresu Warriorsa”, kazao je Lacob.

U Brooklynu, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 164 miliona dolara, Durant će igrati zajedno s Kyrieom Irvingom i DeAndreom Jordanom. Durant je igrao tri sezone u Warriorsima s kojima je osvojio dva naslova prvaka i dva je puta bio proglašen najkorisnijim igračem finala.

Na žalost ove je ove sezone u petoj utakmici finala ozlijedio Aholovu tetivu što će ga udaljiti od terena gotovo cijelu iduću sezonu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.