Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LA tuguje

Sve je bili u znaku Kobeja: Lakersi poraženi u najtužnijoj utakmici u istoriji kluba (FOTO/VIDEO)

w873

Najtužnija noć u Staples Centeru bila je posvećena jednom od najvećih košarkaša svih vremena, koji je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Lakersima

Košarkaši LA Lakersa poraženi su rano jutros od Portlanda rezultatom 127:119 u meču u kojem se ovaj klub oprostio od legendarnog košarkaša Kobeja Bryanta.

Bryant je zajedno s još osam osoba prošle nedjelje tragično stradao u helikopterskoj nesreći, a njegova smrt bio je veliki udarac za kompletnu NBA ligu i cijeli košarkaški svijet.

Najtužnija noć u Staples Centeru bila je posvećena jednom od najvećih košarkaša svih vremena, koji je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Lakersima.

U prvoj četvrtini postignuta su 74 poena (38:36 za Portland), a do poluvremena Lakersi su uspjeli doći do preokreta i na pauzu otići s dva poena razlike. Bilo je 62:60.

U finišu treće dionice košarkaši Portlanda dolaze do nešto veće prednosti, u posljednjoj četvrtini imali su i dvocifrenu razliku, a na kraju su uspjeli ostvariti pobjedu kojom su se popeli na deveto mjesto Zapadne konferencije.

U pobjedničkoj ekipi fantastičan meč odigrao je Llilard koji je ubacio 48 poena uz devet skokova i 10 asistencija, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Davis koji je ubacio 37 poena uz 15 skokova.  James je ubacio je 22 poena uz osam skokova i 10 asistencija, ali ovaj sjajni dvojac nije bio dovoljan Lakersima da upiše pobjedu.