Sve spremno za Finsku, Repeša upozorio na nekoliko stvari

kosarkasi trening repesa (3)

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša put Finske nije poveo Adija Zahiragića i Emira Sulejmanovića, koji se žalio na povredu. Put sjevera krenuli su Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Džanan Musa, Milan Milošević, Jusuf Nurkić, Andrija Stipanović, Almir Hasadnić, Amar Alibegović, Kenan Kamenjaš i Amar Gegić.

Ekipi se pridružio i kapiten Elmedin Kikanović koji je, u dogovoru sa Repešom, odlučio direktno iz Francuske putovati na mjesto susreta s ostatkom tima. Reprezentacija je dva dana prije utakmice krenula na insistiranje selektora, koji je želio da se igrači što bolje adaptiraju na ambijent. Sigurno je da ih očekuje vatrena atmosfera, što je možda paradoksalno kada pričamo o hladnim Skandinavcima, ali poznato je da finska košarkaška selekcija uživa veliku podršku takozvanog “Vučijeg pakta”, vrlo bučne navijačke grupe.

– Finska u gostima i Češka kući. Dvije reprezentacije sa sličnim načinom igranja. Dvije selekcije koje dosta trče, jako dobre, koje daju dosta laganih koševa ako im se to dozvoli i onda je jako teško sa njima. Ukoliko se to iskontroliše i ne dozvole lagani poeni onda su nam šanse puno veće, rekao je Repeša pred polazak za Finsku.