Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljekari i stomatolozi u FBiH danas će održati polusatni štrajk

BiH

strajk-ljekara-u-zenici-1

Ljekari i stomatolozi u Federaciji BiH (FBiH) održat će danas polusatni štrajk kao znak solidarnosti sa svim zdravstvenim radnicima u Kantonu Sarajevo koji štrajkuju već osmi dan.

Podršku štrajku danas će dati više od 4.000 ljekara iz 10 kantona, najavljeno je iz federalnog Sindikata doktora medicine i stomatologije.

Članovi Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo su, nakon višesedmičnih bezuspješnih pokušaja da se riješi spor sa Vladom Kantona Sarajevo, donijeli odluku o pokretanju generalnog štrajka doktora, koji je u toku.

“Smatramo da ovakav odnos prema doktorima u Kantonu Sarajevo nikome nije potreban, najmanje aktuelnoj Vladi. Posljedice štrajka trpe svi, najviše pacijenti i njihovi ljekari. Oni isti od kojih zavisi zdravstveni sistem, kako u Kantonu Sarajevo, tako u cijeloj FBiH”, ističe se u saopštenju Sindikata doktora medicine i stomatologije.

U ovom sindikatu izrazili su nadu da će solidarnost svih ljekara u FBiH pokazati Vladi Kantona Sarajevo put ka poštivanju dostojanstva ljekara