Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kelly Catlin

Svjetska prvakinja u biciklizmu sebi oduzela život

New Project (7)

Prije mjesec dana je za portal Velo News napisala opširan tekst o tome kako se bori s usklađivanjem profesionalnih i studentskih obaveza te da je to sve češće muči

Američka biciklistica Kelly Catlin počinila je samoubistvo u petak u Kaliforniji u 24. godini života.

Catlin je bila trostruka i aktuelna svjetska prvakinja u ekipnom dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju.

Takmičila se i u cestovnom biciklizmu.

Vijest o njenoj smrti potvrdio je američki biciklistički savez, a da je riječ o samoubistvu napisao je njen brat Colin na Facebooku.

Svjetsko dvoransko prvenstvo osvajala je tri godine zaredom, 2016., 2017. i 2018. godine, a osim što je bila uspješna sportašica, bila je i talentirana violinistica, te je studirala matematiku na prestižnom američkom univerzitetu Stanford, gdje je sebi i oduzela život.

Prije mjesec dana je za portal Velo News napisala opširan tekst o tome kako se bori s usklađivanjem profesionalnih i studentskih obaveza te da je to sve češće muči.

Bila je i srebrna na Olimpijadi

“Biti student, dvoranski i cestovni biciklist i nekad moraš biti putnik kroz vrijeme da sve to uskladiš. Ne uspiješ uvijek i često nešto propustiš. Očekujete da kažem neki klišej poput ‘dobro baratanje vremenom je sve’ ili ‘biti dobar student čini me još boljim sportistom’. Uostalom, sve nekako stignem uvijek, je li tako? Pa baš i nije…”, napisala je tada Catlin.

“Strašno će nam nedostajati. Kelly je bila više od običnog sportiste i uvijek će biti dio američke biciklističke porodice. Svi smo uz njenu porodicu”, rekao je direktor Američkog biciklističkog saveza Rob DeMartini.