Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Senzacija

Svjetski i olimpijski prvaci Danci ispali sa Evropskog prvenstva (VIDEO)

mikkel-hansen1-jpg

Islanđani, koji su u Malmou imali veliku podršku danskih navijača, u prvom poluvremenu su bili puno bolji od suparnika i u jednom trenutku imali pet golova prednosti (11:6), ali su Mađari do poluvremena smanjili zaostatak na tri gola (12:9)

Rukometna reprezentacija Danske ispala je s Evropskog prvenstva! Danci su u grupi završili iza Mađarske i Islanda.

Svjetski i olimpijski prvaci u prvoj utakmici su senzacionalno izgubili od Islanda (30:31), a u drugom susretu izvukli remi protiv Mađarske (24:24). Nakon što su Mađari danas pobijedili Island (24:18), postalo je jasno da Danci ne mogu proći u drugi krug ni večerašnjom eventualnom pobjedom protiv Rusije.

Islanđani, koji su u Malmou imali veliku podršku danskih navijača, u prvom poluvremenu su bili puno bolji od suparnika i u jednom trenutku imali pet golova prednosti (11:6), ali su Mađari do poluvremena smanjili zaostatak na tri gola (12:9).

U drugom dijelu mađarski rukometaši su zaigrali furiozno, a utakmicu su prelomili sredinom poluvremena kada su s 18:17 odjurili na 23:18. Mađare je do velike pobjede vodio fenomenalni Banhidi s osam pogodaka.

Mađari su tako iz ove grupe u drugi krug prenijeli dva boda, a Islanđani idu dalje bez bodova. Po dva boda u toj grupi imaju i Norveška i Slovenija, a bez bodova su Švedska i Portugal.