Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cortina d'Ampezzo

Svjetsko prvenstvo: Faivre zlatni u veleslalomu, De Alipedriniju srebro

Od skijaša iz regiona očekivano je najbolji bio Hrvat Filip Zubčić koji je za pobjednikom zaostao 1,59 sekundi

Francuski skijaš Mathiue Faivre danas je osvojio zlatnu medalju u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u italijanskoj Cortini d'Ampezzo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Faivre je do drugog zlata na Svjetskom prvenstvu, nakon onog u paralelnom veleslalomu, stigao zahvaljujući sjajnom skijanju u drugoj vožnji. Nakon prve Faivre je bio četvrtoplasirani, dok je njegov zemljak Alexis Pinturault bio prvi sa 0,40 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Italijana Lucu De Alipedrinija. No, Pinturault je u drugoj vožnji izletio sa staze nakon sedam kapija i tako još jednom ostao bez zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima.

Srebrna medalja otišla je oko vrata De Alipedrinija, a bronzanu je osvojio Austrijanac Marco Schwarz.

Od skijaša iz regiona očekivano je najbolji bio Hrvat Filip Zubčić koji je za pobjednikom zaostao 1,59 sekundi. Slovenac Žan Kranjec bio je šesti, a njegov zemljak Stefan Hadalin 16, dok je Emir Lokmić iz Bosne i Hercegovine osvojio veoma dobro 28. mjesto. Njegov zaostatak za Faivreom iznosio je 13,58 sekundi. Viktor Petkov iz Sjeverne Makedonije zauzeo je 36. mjesto, a poziciju ispod plasirao se Albin Tahiri sa Kosova. Plasman nije ostvario Samuel Kolega iz Hrvatske koji je ispao sa staze u drugoj vožnji.