Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo na državnom prvenstvu osvojio 24 zlata

Adna_Boric

Takmičari Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo na državnom prvenstvu u borbama i tehnici za sve uzraste koje je održano u Bijeljini osvojili su 24 zlatne, 14 srebrenih i 15 bronzanih medalja, te pehare za ekipne uspjehe i to prvo mjesto u ukupnom poretku takmičenja sa osvojenih 266 bodova.

Armin Gredić, Samir Selimović, Alen Čukurija, Emir Kaljanac, Džejlana Kovačević, Delila Ramić i Nejla Kaljanac osvojili su zlato u kategoriji seniora. U istoj kategoriji srebro je osvojila Dina Čukurija.

U kategoriji juniora zlato su osvojili Arman Dubravac, Amar Ljuca, Nedžad Husić, Sadmir Habibović. Srebrne medalje osvojili su Sanjin Kerleta, Edita Murguz, Edna Abaspahić, Amra Hadžagić, dok su bronzu ponijeli Irem Karli, Gulnihal Yapici.

Kadeti Kerim Omerbegović, Amar Hadžagić, Jusuf Ali Rašidagić, Tadea Selimić, Elva Gadžo i Adna Borić osvojili su zlatne medalje. Srebrne su osvojili Lejla Tutundžić, Sabina Tanović, a bronzom su se okitili Eman Sarić, Irfan Čatović, Ibrahim Đonko, Nijaz Kunovac.

Šestoro mlađih kadeta Ahmed Dizdar, Muhamed Đonko, Mak Oručević, Esma Bahtanović, Naida Tutić, Anes Borić osvojili su zlato, dok su se u istoj kategoriji srebro osvojili Ejla Goro, Lamija Dizdar, Zara Rašidagić, Ira Grgić, Tarik Kunovac i Azra Pljevljak.

U toj kategoriji bronzane medalje su ponijeli Hamza Bahtanović, Benjamin Husić, Tarik Avdagić, Eman Čavalić, Jahja Lišančić, Emir Kunovac, Mehmed Kubat i Harun Tanović.

Na takmičenju je učestvovalo više od 400 takmičara iz 21 kluba, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.