Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karate

Tarik Šetić dvostruki kadetski prvak Balkana u Ljubljani

Karate TARIK SETIC

Šetić je do medalje došao pobjedama nad predstavnicima Srbije 4:0, Turske 8:0, Srbije 5:1, BiH 2:0, a u finalnoj borbi pobijedio je predstavnika Rumunije odlukom sudija 4:1

Na Balkanskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U-21, održanom u Ljubljani,  član Karate kluba “Mawashi” iz Sarajeva i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Šetić   osvojio je dvije zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji u pojedinačnim borbama u  kategoriji više od 70 kg te kao član bh. tima u ekipnim borbama. 

Šetić je do medalje došao pobjedama nad predstavnicima Srbije 4:0, Turske 8:0, Srbije 5:1, BiH 2:0, a u finalnoj borbi pobijedio je predstavnika Rumunije odlukom sudija 4:1.

Drugo najsjanije odličje Šetić je osvojio kao član bh. tima u ekipnim borbama. Bh. kadeti su na putu medalje savladali Sloveniju, Grčku, Crnu Goru, dok su u finalnom meču bili bolji od reprezentacije Rumunije. 

 U narednom periodu Šetića očekuje nastup na WKF Karate 1 – Svjetskoj Ligi za mlade koja će se održati u Veneciji-Jesolo (Italija), od 7. do 10. decembra 2023. godine, kao i Evropsko prvenstvo za kadete u Tbilisiju (Gruzija) od 9 do 11. februara 2024. godine, saopćeno je iz Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine.