Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC 267

Teixeira “ugušio” Blachowicza, “novi Khabib” odradio posao za nekoliko sekundi

New Project (93)

Bivši prvak u bantamu Peter Yan ponovo je oko svog struka stavio pojas, i to nakon što je nakon pet rundi bespoštedne borbe preokrenuo loš start protiv Coryja Sandhagena

Glover Teixeira bio je glavna zvijezda priredbe UFC 267 održane u subotu u Abu Dhabiju. Brazilski majstor je u drugoj rundi borbe za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji “ugušio” Jana Blachowicza i uzeo pojas.

Postao je 14. po redu prvak poluteške kategorije, ali ujedno s 42 godine i najstariji čovjek koji je prvi put postao prvak u istoriji bilo koje od kategorija najpopularnije promocije slobodne borbe.

Bivši prvak u bantamu Peter Yan ponovo je oko svog struka stavio pojas, i to nakon što je nakon pet rundi bespoštedne borbe preokrenuo loš start protiv Coryja Sandhagena.

Srušio ga je u trećoj rundi i na kraju sudijskom odlukom vratio pojas, koji mu je prije nekoliko mjeseci oduzeo Aljamain Sterling. Za sada ima samo prelazni pojas, ali uskoro bi trebao dobiti priliku i službeno postati dvostruki UFC-ov prvak u ovoj kategoriji.

Islam Makhachev, kojeg mnogi zovu “novi Khabib”, odradio je dosad najtežu borbu u karijeri i potpuno deklasirao Dana Hookera. Nakon samo nekoliko sekundi borbe srušio je Novozelanđanina u parter tačno pred svog trenera Khabiba Nurmagomedova i natjerao ga na predaju zamalo mu slomivši ruku. Pogledajte finiš borbe OVDJE!

Rezultati glavnog programa:

Glover Teixeira pobijedio Jana Blachowicza (borba za naslov u poluteškoj) – gušenje u drugoj rundi

Petr Yan pobijedio Coryja Sandhagena (privremeni naslov u bantamu) – jednoglasna sudačka odluka

Islam Makhachev pobijedio Dana Hookera (laka) – prekid u 1. rundi (kimura)

Aleksandar Volkov pobijedio Marcina Tyburu (teška) – jednoglasna sudijska odluka

Khamzat Chimaev pobijedio Li Jinglianga (velter) – prekid u 1. rundi (gušenje)

Magomed Ankalaev pobijedio Volkana Oezdemira (poluteška) – jednoglasna sudijska odluka