Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teletović neće bodriti reprezentaciju ni sa tribina

mirza teletovic

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem susretu kvalifikacija za Eurobasket igra protiv reprezentacije Švedske u Štokholmu. Šanse za plasman su zanemarive. Utakmica se igra u srijedu 14. septembra.

Zbog svađe nakon poraza od Rusije, oštrih tonova, a na kraju i zbog odluke selektora Damira Mulaomerovića kapiten Mirza Teletović nije na spisku putnika za Švedsku.

Iako su Teletović i Džanan Musa izgladili sve nesporazume, Mulaomerović je za sve što ne štima u reprezentaciji optužio Teletovića te je kazao da im nije potreban u Švedskoj.

Iako se jutros u pojedinim medijima pojavila informacija da će Teletović u Švedsku putovati odvojenim letom, to prema pisanoj izjavi njegovog portparola na Facebooku nije istina.

“Glede informacije da Mirza putuje u Švedsku posebnim letom, ona nije tačna. Istina je da je taj let bio planiran za Mirzu, Jusufa i Dubravka Barbarića, koji bi letjeli preko Beča, ali nakon što je selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović odlučio da mu Mirza nije potreban, ta karta je stornirana. Nakon pres-konferencije koju je Mirza održao, selektor nije bio zadovoljan rečenim, te je Mirzi u holu hotela Radon Plaza, gdje je Teletović došao na sastanak, saopštio da ne računa na njega dok je on selektor. Mirza je kažnjen neodlaskom u Švedsku zbog izjave koju je dao na pres-konferenciji. Savez je zamjerio Teletoviću što se obratio novinarima, a Mirza je želio to uraditi kako bi objasnio sve što se dešavalo, jer su se u javnosti počele pojavljivati netačne informacije. Uz to, niko iz Košarkaškog saveza, osim potpredsjednika, nije reagovao kako bi se situacija smirlila ili objasnila, odnosno kako bi se stalo u kraj tome, pa je Mirza htio reći svoju stranu priče i izviniti se svima za svoje postupke, a vidjeli ste da je sjedio i sa Džananom Musom i da je situacija riješena na najbolji mogući način”, navodi se u izjavi.