Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roland Garros

Tenisku zvijezdu “istjerali” iz sale kako bi Serena dala izjavu (VIDEO)

thiem

Morao je ustati i napustiti dvoranu kako bi ustupio mjesto vjerovatno najvećoj teniserki svih vremena, Amerikanki Sereni Williams

Dominic Thiem (25) pobijedio je Pabla Cuevasa 3-1 u setovima i plasirao se u osminu finala Roland Garrosa, a onda je njegovu konferenciju za novinare u Parizu naprasno prekinula poruka organizatora.

Morao je ustati i napustiti dvoranu kako bi ustupio mjesto vjerovatno najvećoj teniserki svih vremena, Amerikanki Sereni Williams (37), koja je šokantno izgubila u trećem kolu od Amerikanke Sofije Kenin 6-2, 7-5.

Reći da mu takva poruka nije najbolje sjela bilo bi preblago.

– Boli me briga. Koji vrag? Je li ovo šala? Zar bih ja morao otići jer ona dolazi – pitao se austrijski teniser pred novinarima.

Ni dan kasnije nije popustio u svom stavu.

– Nisam bio ni ljutit ni frustriran. Možda jesam bio nekoliko minuta. Radi se o principu. Nema veze sjedim li ja tamo ili neko drugi. Rekao sam da nisam više junior. A čak i da je tamo junior, drugi igrač morao bi pričekati – kazao je Thiem za Eurosport.

– To pokazuje lošu osobnost. Uvjeren sam 100 posto da Federer ili Nadal nikad ne bi učinili takvo što – dodao je.

I Federera su pitali i šta misli o situacijikada su organizatori na zahtjev Serene Williams, bukvalno natjerali Dominica Thiema da pređe u manju press salu.

“Thiem je superstar, svakako. Mislim da je nešto tamo moralo da se dogodi, ne znam šta nije bilo u redu, ali sigurno je bio neki nesporazum koji je doveo do toga. Moje mišljenje je da bi za sve igrače trebalo da važi isto, da onaj igrač koji je i dalje u turniru mora da ima prioritet. Tako barem ja gledam na sve to. Da sam danas izgubio od Mayera, dozvolio bih da on odluči kad želi da ide na press jer on igra sljedeći meč, a moj je daleko posle toga. Tako bi trebalo raditi. Ne znam šta je tačno bilo, ali razumijem Dominicovu frustraciju. Pita se kako je moguće da se tako nešto desi? Ne mislim da je ljut na Serenu ili bilo kog posebno. To je nesretna situacija i meni je bila pomalo smiješna, pa smo se našalili poslije”, smatra Federer.