Beograd

Thiem, Zverev i Dimitrov raduju se učešću na turniru “Adria Tour”: Sjajna ideja Đokovića

zverev thiem djokovic dimitrov (1)

Lijepo je što vidim da su svi u formi i jedva čekam takmičenje”, naveo je Zverev

Teniseri Dominic Thiem, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov danas su pred početak regionalnog teniskog turnira “Adria Tour” izrazili zadovoljstvo što se nalaze u Beogradu i što će učestvovati na tom takmičenju, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu bio je i njihov domaćin, najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Teniser Grigor Dimitrov iz Bugarske ocijenio je sjajnom inicijativu Đokovića da turnir bude organizovan.

“Mislim da je ovo sjajna inicijativa i da je super što je ovo Novak organizovao. Jedva čekam da zaigramo”, kazao je Dimitrov.

Zverev je kazao da je od prvog trenutka kad je sletio, osetio da se ljudi raduju što su ovdje.

“Sjajno je da je Novak ovo organizovao, radujem se takmičenju i da vidim sve tenisere. Lijepo je što vidim da su svi u formi i jedva čekam takmičenje”, naveo je Zverev.

Na pitanje kako ga je Đoković ubijedio da dođe, Zverev se našalio da mu je rekao “ili dođi ili te više neću pustiti da pobijediš”.

Thiem je istakao da je odigrao nekoliko mečeva u Austriji nakon koronavirusa, ali da ga raduje što će u Beogradu igrati pred publikom.

“Sjajno je da publika može da prisustvuje i da možemo da osjetimo tu atmosferu sa gledaocima”, naveo je Theim.

Domaćin ovog humanitarnog turnira Novak Đoković, kazao je da se kao i domaćin i igrač osjeća sretno i zadovoljno.

“Ja kao i igrač i domaćin se osjećam zaista srećno, radosno i veoma zadovoljno što imam priliku da ih dočekam u Beogradu i da se svi postaramo da se ovde dobro zabave”, naveo je Đoković.

Prema njegovim riječima, ovo takmičenje je pozitivna poruka, pogotovo poslije koronavirusa, jer svi sportisti jedva čekaju da se vrate takmičenjima i sportu.

Osim u Beogradu, turnir će biti održan u Zadru 20. i 21. juna, a trebalo bi da bude održan i u Crnoj Gori 27. i 28. juna i u Banja Luci 3. i 4. jula.

Završnica turnira planirana je u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

Sistem koji će se primjenjivati na “Adria Tour” je “Round Robin“. To znači da će svako igrati protiv svakoga u okviru dvije grupe od po četiri igrača. Konkretno, u subotu će svaki teniser imati po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

Ceremonija otvaranja turnira počinje danas od 16 sati, dok je finale zakazano za nedjelju.