Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prve informacije nakon nesreće

Tiger Woods van životne opasnosti, ali ima teške ozljede nogu?!

Ako su ozljede nogu ozbiljne kako kažu, vjerovatno je to kraj njegove karijere, rekao je u javljanju uživo novinar CNN-a Andy Scholes

Tiger Woods doživio je tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je hitno prevezen u bolnicu, objavili su američki mediji. Legendarni golfer bio je sam u automobilu koji je teško oštećen u nesreći.

Poručnik iz lokalnog ureda šerifa dao je izjavu za KCBS-TV u kojoj je rekao kako ozljede Tigera Woodsa nisu opasne po život.

Novinar CNN-a Andy Scholes dao je izjavu u javljanju uživo za svoju televiziju u kojoj je rekao kako bi ova nesreća mogla okončati karijeru najvećeg golfera svih vremena.

“Razgovarao sam s njim nakon Mastersa 2019. godine, kad je odradio najveći povratak u istoriji sporta. Sjećam se da se jedva ustao sa stolice nakon razgovora”, rekao je Scholes pa dodao:

“Njemu je u kasnom dijelu karijere teško odigrati četiri runde golfa, ipak ima 45 godina. Ako su ozljede nogu ozbiljne kako kažu, vjerovatno je to kraj njegove karijere.”

Okružni vatrogasni ured u Los Angelesu na svom Twitter profilu objavio je kako je Woods u bolnicu prevezen s ozbiljnim ozljedama u teškom stanju.

PGA Tour oglasio se službenim priopćenjem nakon Woodsove nesreće.

“Čekamo vijesti koje ćemo dobiti kad završi operacija. U ime svih igrača s PGA Toura i našeg osoblja želimo istaknuti da je Tiger u našim molitvama i da će imati našu punu podršku tokom oporavka.”