Ostali sportovi

Prve informacije nakon nesreće

Tiger Woods van životne opasnosti, ali ima teške ozljede nogu?!

23/02/2021

Ako su ozljede nogu ozbiljne kako kažu, vjerovatno je to kraj njegove karijere, rekao je u javljanju uživo novinar CNN-a Andy Scholes

Tiger Woods doživio je tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je hitno prevezen u bolnicu, objavili su američki mediji. Legendarni golfer bio je sam u automobilu koji je teško oštećen u nesreći.

Poručnik iz lokalnog ureda šerifa dao je izjavu za KCBS-TV u kojoj je rekao kako ozljede Tigera Woodsa nisu opasne po život.

Novinar CNN-a Andy Scholes dao je izjavu u javljanju uživo za svoju televiziju u kojoj je rekao kako bi ova nesreća mogla okončati karijeru najvećeg golfera svih vremena.

“Razgovarao sam s njim nakon Mastersa 2019. godine, kad je odradio najveći povratak u istoriji sporta. Sjećam se da se jedva ustao sa stolice nakon razgovora”, rekao je Scholes pa dodao:

“Njemu je u kasnom dijelu karijere teško odigrati četiri runde golfa, ipak ima 45 godina. Ako su ozljede nogu ozbiljne kako kažu, vjerovatno je to kraj njegove karijere.”

Okružni vatrogasni ured u Los Angelesu na svom Twitter profilu objavio je kako je Woods u bolnicu prevezen s ozbiljnim ozljedama u teškom stanju.

PGA Tour oglasio se službenim priopćenjem nakon Woodsove nesreće.

“Čekamo vijesti koje ćemo dobiti kad završi operacija. U ime svih igrača s PGA Toura i našeg osoblja želimo istaknuti da je Tiger u našim molitvama i da će imati našu punu podršku tokom oporavka.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.