Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NFL

Tom Brady ima novi klub, zarađivat će više nego u Patriotsima

tom brady

Iako nije precizirao gdje, američki mediji najveće šanse davali su LA Chargersima i Tampa Bay Buccaneersima

Tom Brady, ikona NFL-a i američkog sporta, nakon 20 godina napustio je New England Patriotse, klub čiji je simbol i s kojim je šest puta osvojio Super Bowl, četiri puta bio MVP Super Bowla i još tri puta MVP NFL-a te u kojem je postavio brojne rekorde.

Od kraja sezone NFL-a to se očekivalo, a jučer je i postalo službeno. Prvi put u karijeri, pet mjeseci prije 43. rođendana, Brady je slobodan igrač. Iako je službeno saopćenje kojim se rastao od kluba svog života naslovio “Zauvijek Patriot”, legendarni quarterback objavio je da će karijeru nastaviti drugdje.

Iako nije precizirao gdje, američki mediji najveće šanse davali su LA Chargersima i Tampa Bay Buccaneersima.

Brady i Bucsi dogovorili su detalje ugovora vrijednog 30 miliona dolara godišnje, piše NFL Network. Za poređenje, Brady, koji je u karijeri od plaća ukupno zaradio 235 miliona dolara, u Patriotsima je godišnje zarađivao osjetno manje, 23 miliona dolara.

Bruce Arian, trener Buccaneersa, prošlog mjesca je izjavio da želi dovesti Bradyja, posebno jer je Jameis Winston, glavni quarterback Tampa Baya posljednjih sezona, također free agent.

Ni Brady ni Bucsi nisu pisali ništa o ovome na društvenim mrežama. Ekipe ne mogu službeno objaviti dolazak igrača prije nego što danas počne NFL free agency razdoblje.