Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NFL

Tom Brady potpisao za Tampa Bay Buccaneers

brady

Započinjem novo fudbalsko putovanje i zahvalan sam Buccaneersima što su mi pružili priliku da nastavim raditi ono što volim, rekao je legendarni 42-godišnji kvoterbek

Tom Brady, koji je ove sedmice objavio da nakon 20 godina napušta New England Patriotse, danas je potpisao ugovor sa Tampa Bay Buccaneersima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brady, koji je jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji najjače lige američkog fudbala NFL i koji je sa New Englandom osvojio šest naslova šampiona Sjedinjenih Američkih Država, u petak je objavio da se priključuje Tampa Bayu.

“Uzbuđen, ponizan i gladan. Započinjem novo fudbalsko putovanje i zahvalan sam Buccaneersima što su mi pružili priliku da nastavim raditi ono što volim“, rekao je Brady.

Sjajni 42-godišnji kvoterbek po prvi put u karijeru ove vansezone postao je slobodan agent i mogao je početi pregovore s rivalskim timovima u ponedjeljak, iako se prozor za transfere zvanično otvorio u srijedu.

Bradyja su Patriotsi izabrali na draftu 2000. godine, a predvodio ih je do trijumfa u Super Bowlu 2001, 2003, 2004, 2014, 2016. i 2018. godine. Uz to tri puta je poražen u Super Bowlu. Kakav su posao napravili najbolje ilustruje podatak da Patriotsi nisu osvojili Super Bowl prije nego što su izabrali Bradyja i to kao 199. pika na draftu. Sada su uz Pittsburgh Steelerse sa šest naslova najuspješnija franšiza NFL-a.

Brady je tokom karijere četiri puta bio proglašen za MVP-a Super Bowla, a tri puta za MVP-a regularne sezone NFL-a. Na Pro Bowl utakmici nastupio je čak 14 puta, dok je jedini kvoterbek u istoriji NFL-a koji je ostvario više od 200 pobjeda u regularnoj sezoni.