Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tom Brady vodi “Patriotse” do rekordne šeste titule?

Screenshot 2018-01-29_09-58-13

Utakmica finala doigravanja NFL, lige američkog nogometa, vjerovatnoje najspektakularniji sportski događaj u jednoj kalendarskoj godini. Ogroman novac koji se potroši na reklamni prostor, TV prava, ulaznice, kao i ogromne količine hrane i pića koje se konzumiraju prije, tokom i nakon završetka utakmice, čine ovaj događaj jedinstvenim u svijetu.

U finalnoj utakmici koja se svake godine odigrava u prvoj nedjelji u mjesecu februaru, sastaju se pobjednici konferencija. Ovogodišnji finalisti su stari poznanici. Na jednoj strani su branioci titule prvaka iz prošle sezone – ekipa New England Patriotsa, koji će tražiti rekordnu 6. titulu osvajača najjače lige u ovom sportu na svijetu. Time bi se izjednačili sa svojim najvećim rivalima – ekipom Pittsburgh Steelersa.

Na drugoj strani je ekipa koja sasvim sigurno ima snage da poremeti račune favoriziranim „Patriotsima“, a to je ekipa Philadelphia Eagles. Bit će to repriza finala iz 2005. godine, kada su „Patriotsi“ u veoma uzbudljivom meču koji je odigran na Floridi, došli do veoma teške pobjede rezultatom 24:21.

Nakon prošlogodišnjeg nevjerovatnog preokreta koji su kreirali „Patriotsi“ u finalu protv Atlanta Falconsa, Tom Brady i društvo će nam zasigurno donijeti mnogo uzbuđenja, zabave i akcije u novom finalu. Uzbuđenje i napetost igre će svakako biti maksimalno za navijače koji će povjerenje u jednu od ekipa popratiti novčanom uplatom, u nadi da će im se to isplatiti.

Urednik www.mzt.hr, sajta specijaliziranog u oblasti sportskih kladionica, ističe da je prilikom klađenja bitno voditi računa o tome kako će vremenske prilike utjecati na ishod igre, te o tome da li tim igra na domaćem terenu ili u gostima.

Da li je došlo vrijeme za osvetu „Eaglesa“, znat ćemo u ponedeljak 5. februara, kada će biti odigran susret čiji će ponosni domaćin za ovu sezonu biti U.S. Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota.

Ostaje nam da vidimo da li će nakon spektakularnog susreta biti ispisane nove stranice historije ovog sporta time što će Philadelphia Eagles pomrsiti račune ekipi New England Patriots i doći do prve titule.