Ostali sportovi

Tomislav Damjanović najuspješniji učesnik Prvenstva BiH u bodybuildingu

25/04/2016

Član Bodybuilding kluba Body Zone Tomislav Damjanović najuspješniji je učesnik 17. prvenstva Bosne i Hercegovine u bodybuildingu i fitnessu, održanog u nedjelju u prepunoj kinosali Općine Novi Grad Sarajevo.

Dvadesetjednogodišnji Mostarac osvojio je dvije zlatne medalje, u apsolutnoj i kategoriji preko 90 kilograma.

Prvenstvo je okupilo više od 40 takmičara iz osam bh. klubova, u besprijekornoj organizaciji Mirsada Terze, jedinog bh. bodybuildera sa pro licencom, selektora reprezentacije i predstavnika Terzo Gym tima iz Sarajeva, saopćeno je iz Bodybuilding federacije Bosne i Hercegovine.

U kategoriji juniora do 75 kg, u veoma jakoj konkurenciji pobjedio je Haris Hrvat, takmičar Terzo Gym tima, dok je u kategoriji juniora iznad 75 kg, prvi bio Miris Bašagić predstavnik Bodybuilding kluba XL iz Cazina koji je ujedno slavio i kao apsolutni pobjednik u juniorima.

U kategoriji mens physique do 178 cm, pobjednik je bio takmičar iz Terzo Gym tima Igor Jevtić, a u kategoriji preko 178 cm najbolji “physique” je imao Mostarac Dženan Kajtaz iz Bodybuilding kluba Mostar.

Bikini fitnes kategorija iznad 167 cm je bila u znaku Lejle Delalić, Mostarke iz BK Body Zone, koja je većinskom odlukom sudaca zasluženo slavila.

Kategorija classic bodybuilding iznad 180 cm je imala pobjednika iz sarajevskog kluba Elita, Alena Ahmethodžića, koji je svojom vrhunskom formom oduševio publiku.

U kategoriji seniora do 80 kg, zlatni je bio predstavnik BK Body Zone, debitant Darko Knezović, čija je “simetrija” podsjećala na predstavnike stare škole bodybuildinga.

U kategoriji do 90 kg, najbolji je bio Aleksandar Vasiljević iz Bodybuilding kluba Terzo Gym, a pobjedu u teškoj kategoriji, iznad 90 kg, je očekivano odnio Tomislav Damjanović, koji u ovoj sezoni oduševljava osvajanjem zlatnih medalja iz nastupa u nastup. Damjanović je na kraju slavio i u apsolutnoj kategoriji.

Na takmičenju su revijalno nastupe imali jedini celebralac bodybuilder Nadir Hajro i Jusuf Alešević u konkurenciji weelchair kategorije bodybuildinga.

Najbolja ekipa u ekipnom poretku takmičenja na osnovu pojedinačnih rezultata je Terzo Gym iz Sarajeva.

Po riječima organizatora prvenstva Mirsada Terze ovo takmičenje je najbolji pokazatelj da se bodybuilding i fitness šire i uzimaju maha u fitness centrima širom naše države.

– Uvijek nova lica i nove nade su dokaz koji dosta govore u prilog tome. Na osnovu rezultata sa ovog takmičenja, odabrana je i selekcija za Evropsko prvenstvo koje se održava od 4. do 9. maja u španskoj Santa Sussani gdje će nastupiti Igor Jevtić, Alen Ahmethodžić i Tomislav Damjanović, a u pratnji Ivice Dabića i mene kao delegata – izjavio je Terzo, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.