Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tour de France: Treća etapa za Sagana, Nibali odustao

Marcel Kittel – tour de france

Aktualni svjetski biciklistički prvak Slovak Peter Sagan (BORA) pobjednik je 13. etape ovogodišnjeg “Tour de Francea” vožene od Bourg-d'Oisansa do Valencea u dužini od 169.5 kilometara dok je Britanac Geraint Thomas (Sky) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Sagan je do svoje treće etapne pobjede na ovogodišnjem “Touru” stigao u završnom sprintu u kojemu je u posljednjim metrima pretekao europskog prvaka Norvežanina Alexandera Kristoffa (UAE Emirates) koji je zauzeo drugo mjesto i Francuza Arnauda Demarea (Groupama-FDJ) koji je završio kao treći.

Thomas je u ukupnom redoslijedu zadržao 1:39 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog branitelja naslova, sunarodnjaka i momčadskog kolegu Chrisa Froomea (Sky), odnosno 1:50 minuta u odnosu na trećeplasiranog Nizozemca Toma Dumoulina (Sunweb), prenosi Hina.

Zbog slomljenih rebara koje je zadobio u padu u samoj završnici 12. etape prilikom uspona na Alpe d'Huez u u četvrtak, pobjednik “Toura” iz 2014. godine Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain) odustao je od daljnjeg nastupa na ovogodišnjoj utrci i prije početka 13. etape iako je držao četvrto mjesto u ukupnom redoslijedu.

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (UAE Emirates) u 13. je etapi ciljem prošao kao 83. sa 1:23 minute iza Sagana te je ukupno 49. sa 1:13:16 sati slabijim vremenom od Thomasa.