Biciklizam

Tour de l'Ain: Roglič najbolji na probi za Tour de France

Screenshot 2020-08-09_17-50-30-524

Roglič se završnici etape vodio borbu s prošlogodišnjim pobjednikom Tour de Francea Kolumbijcem Eganom Bernalom

Najbolji slovenski biciklist Primož Roglič (Jumbo Visma) osvojio je trodnevnu utrku Tour de l'Ain u francuskim Alpama pobijedivši i u posljednjoj, brdskoj etapi dužine 144,5 km, koja je završila 17,4 km dugačkim usponom na Grand Colombier.

Kao i dan prije, Roglič je u završnici etape vodio borbu s prošlogodišnjim pobjednikom Tour de Francea Kolumbijcem Eganom Bernalom (INEOS), nakon što je uz veliku pomoć svojim momčadskih kolega odbio sve napade najžešćih suparnika. Bernal je u posljednjem kilometru uspona očajnički pokušao pobjeći prošlogodišnjem pobjedniku španjolske Vuelte, ali ga je Roglič lakoćom pratio i na kraju pobijedio sa četiri sekunde prednosti, prenosi Hina.

Roglič je bio uvjerljivo najbolji biciklist na ovoj utrci, jer je na dlanu imao i pobjedu u prvoj etapi, koju mu je u posljednjim metrima oteo Talijan Andrea Bagioli.

Konačna Rogličeva prednost pred Bernalom u ukupnom redoslijedu je iznosila 18 sekundi, a treće mjesto je sa 28 sekundi zaostatka osvojio Kolumbijac Nairo Quintana (Arkea-Samsic) koji je i kao treći prošao ciljem završne etape.

Bila je to jedna od generalnih proba za ovogodišnji Tour de France, koji je na rasporedu od 29. kolovoza do 20. rujna, na kojoj je Primož Roglič istaknuo kandidaturu za trijumf na najpoznatijoj biciklističkoj utrci. Naime, današnja etapa je gotovo u cijelosti ‘kopirala’ rutu 15. etape Tour de Francea koja je na rasporedu 13. rujna, a vozit će se od Lyona do Grand Colombiera.