KK Spars

Trbić: Dobro poznajemo ekipu Širokog, očekujem uzbudljivo i kvalitetno finale

sparsi

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegov tim očekuje uzbudljiva i kvalitetna finalna serija protiv ekipe s kojom su ove sezone odigrali četiri meča i koju dobro poznaju

Košarkaši Sparsa i Širokog Brijega sutra počinju finalnu seriju play-offa prvenstva Bosne i Hercegovine.

Prvi meč finala bit će odigran u Širokom Brijegu, koji kao prvoplasirana ekipa nakon prvog dijela prvenstva ulazi kao blagi favorit. Obje ekipe su samim ulaskom u finale ostvarile jedan od ciljeva, a to je plasman u ABA 2 ligu te s određenim rasterećenjem dočekuju finalnu seriju. Široki je u polufinalu nakon tri meča eliminirao Slobodu, dok su Sparsi bili bolji od branitelja naslova prvaka Zrinjskog.

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje da njegov tim očekuje uzbudljiva i kvalitetna finalna serija protiv ekipe s kojom su ove sezone odigrali četiri meča i koju dobro poznaju.

– Znamo kako protiv njih moramo igrati, sigurno će početak utakmice odrediti dalji tok. Ukoliko uđemo motivirani, sa većom željom, energijom i koncentracijom, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. S druge strane, znajući ekipu Širokog, oni će pokušati uraditi sve da nametnu svoj način igre. Mi smo ove sezone odigrali 60 utakmica, što je u svakom slučaju naša prednost u odnosu na protivnika, osigurali smo ulazak u ABA 2 ligu, ali to ne znači da ćemo u finalu posustati – izjavio je Trbić na pres-konferenciji.

Istakao je da je lijepo igrati finale, ‘ali je još ljepše osvojiti titulu’.

– Mislim da je i igračima sada lakše, jer sve su četiri ekipe koje su igale polufinale bile pod velikim pritiskom. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo kvalitetno, energično i koncentrisano – dodao je Trbić.

Igrač Nemanja Protić je dodao da je atmosfera u ekipi odlična pred finalnu seriju.

– Umorni jesmo, nakon 60 utakmica ove sezone, ali došli smo do kraja i sada trebamo pokazati svoj maksimum. Nakon ulaska u finale, nismo imali mnogo vremena za slavlje, odmah smo se počeli pripremati za protivnika. Mislim da uz anganžman i želju svih momaka, možemo pružiti dobru partiju i pobijediti – istakao je Protić.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena u slučaju majstorice imat će Široki. Prvi meč na rasporedu je u četvrtak na “Pecari” od 20 sati.