Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Pariz 2024."

Trinaest bh. sportista potpisalo ugovore o stipendiranju sa OKBiH

sportisti stipendije okbih (1)

Predsjednik OKBiH Milanko Mučibabić rekao je da je ovo značajan doprinos OKBiH najboljim bh. sportistima kako bi se kvalifikovali na naredne ljetne olimpijske igre u Parizu 2024. godine, te se nada da u ovoj podršci neće ostati usamljeni

Trinaest bosanskohercegovačkih sportista potpisali su ugovore o stipendiranju s Olimpijskim komitetom BiH za Olimpijske igre “Pariz 2024”.

Sportisti će dobiti finansijsku podršku za pripreme i kvalifikacione nastupe u ukupnom iznosu od 240.000 dolara kroz 32 mjeseca stipendiranja.

Na prijedlog Komisije za vrhunski sport OKBiH i uz Odluku Izvršnog komiteta OKBiH, trinaest bh. sportista danas je potpisalo ugovore o stipendiranju kroz realizaciju projekta Olimpijske solidarnosti MOK-a za Olimpijske igre “Pariz 2024“.

Taekwondista Nedžad Husić je rekao da mu je velika mi je čast biti olimpijski stipendista, te zahvaljuje Olimpijskom komitetu BiH na ovoj podršci.

– Također se nadam da će svi stipendisti ostvariti normu za predstojeće Igre u Parizu. Moja takmičarska sezona je već počela i ostvario sam zapažene rezultate. Spremam se za naredna takmičenja, očekuje me Evropsko prvenstvo nakon toga Mediteranske igre i Grand prix na koji sam se kvalificirao. Nadam se što boljem uspjehu i jedva čekam nastupe na sljedećim takmičenjima. Želim svim stipendistima što bolje rezultate i puno uspjeha u narednim takmičenjima – kazao je Husić.

Predsjednik OKBiH Milanko Mučibabić rekao je da je ovo značajan doprinos OKBiH najboljim bh. sportistima kako bi se kvalifikovali na naredne ljetne olimpijske igre u Parizu 2024. godine, te se nada da u ovoj podršci neće ostati usamljeni.

– Očekujemo da će druge institucije koje imaju tu nadležnost i zadatak prepoznati značaj investiranja u najbolje sportiste u ovom trenutku kako bi imali dovoljno vremena i sredstava za pripreme i ostvarenje očekivanih visokih rezultata i osvajanje olimpijskih medalja na OI “Pariz 2024“. U Tokiju smo napravili značajan rezultatski pomak, ali se u Parizu nadamo još boljim rezultatima – dodao je Mučubabić.

Korisnici stipendija za OI Pariz 2024 su sljedeći sportisti i sportiskinje: Amel Tuka (atletika), Nedžad Husić (taekwondo), Mesud Pezer (atletika), Abedin Mujezinović (atletika), Tomislav Brkić (tenis), Toni Miletić (judo), Nedžad Džanković (streljaštvo), Larisa Cerić (judo), Lana Pudar (plivanje), Lejla Tanović (biciklizam), Ada Avdagić (taekwondo), Aleksandra Samardžić (judo) i Tara Bohatjuk. (boks).