Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trinaestoro povrijeđenih u navijačkoj tuči Makedonaca i Crnogoraca

autobus

Kod planinskog prevoja Straža, u zapadnom dijelu Makedonije, došlo je do fizičkog sukoba između navijača fudbalskog kluba Škendija iz Tetova i navijača crnogorskog rukomentnog kluba Budućnost, pri čemu se povrijeđeno 13 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas oko 12:30 sati u neposrednoj blizini kod planinskog prevoja Straža, dogodio se fizički obračun između navijača Škendije, koji su organizirano putovali prema Kičevu da navijaju za ovaj tim i između navijača crnogorskog rukometnog kluba Budućnost, koji su sa dva autobusa putovali prema Skoplju, gdje se igrala utakmica u ženskoj kategoriji između RK Budućnosti i RK Budućnost”, potvrdili su iz MUP-a Makedonije u izjavi za AA.

Navedeno je da je povrijeđeno je 11 navijača crnogorskog tima, od kojih dvoje teže, koji su prebačeni u skopsku bolnicu, dok je drugima ukazana pomoć u gostivarskoj bolnici. Iz MUP-a Makedonije napomenuli su da su povrede prijavila i dva navijača tetovske Škendije, kojima je ukazana medicinska pomoć u Kičevu, a zatim su prebačeni u Tetovo.

Na licu mjesta, policijske ekipe su izvršile uviđaj gdje su obavljeni razgovori i sa svim učesnicima u ovom događaju. Također, iz MUP-a su obavijestili da su oštećena tri autobusa navijača, dva crnogorska i jedan tetovski.

Policijske ekipe rade na utvrđivanju detalja ovog slučaja.