Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trlin: Ne osjećamo se kao apsolutni favorit za osvajanje Kupa BiH

zoran_trlin_grude

Sve je spremno za početak završnog turnira Kupa BiH za rukometašice, koji počinje večeras u Grudama.

Predsjednik Upravnog odbora kluba domaćina Zoran Trlin kaže da će žrijebanje biti obavljeno danas u 15.30 sati, kada će protivnike u polufinalu saznati ekipe Gruda, tuzlanskog Jedinstva, Mire iz Prijedora i Izviđača CO iz Ljubuškog.

– Bilo bi bolje da je izvlačenje parova obavljeno koji dan prije kako bi se sve ekipe mogle bolje pripremiti. Ali, barem ćemo svi biti u istom košu, niko neće imati prednost. Što se tiče priprema, sve je završeno i natjecanje može početi – kaže Trlin u razgovoru za Fenu.

Ekipa Gruda apsolutni je favorit za osvajanje trofeja Kupa BiH. U posljednje tri godine osvojile su dva trofeja, dok je prošle godine završnica izostala.

U tek završenom prvenstvu BiH, Grude su potvrdile supremaciju osvajanjem četvrtog naslova prvakinja, pa malo ko sumnja da neće odbraniti trofej osvojen 2016. godine u Tuzli.

– Ne osjećamo se kao favoriti, niti smo opterećeni razmišljanjem o trofeju Kupa. Nama je ovaj turnir prilika za promociju četvrte titule prvaka države i obavit ćemo to ovom prilikom. Time smo ispunili naša očekivanja i želje, a u Kupu ako nešto napravimo, tim bolje – naglašava predsjednik kluba.

Smatra da je završni turnir u Grudama jednaka prilika za sve sudionike, tako da ne razmišlja o tome s kim bi voljeli igrati u polufinalu, a s kim eventualno u finalu.

– Naravno da želimo ući u finale, ali ne vidimo favorite. Uostalom, brinem se oko organizacije turnira i želim da sve protekne kako treba, dok stručne stvari rade za to izabrane osobe. Vjerujem da će turnir biti lijepa propaganda ženskog rukometa – zaključio je Trlin.

Prva polufinalna utakmica završnice Kupa BiH igra se večeras od 18, a druga od 20 sati.