Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Tuka, Alić i Mešić predstavljat će BiH na SP u Pekingu

23/07/2015

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u atletici, koje će biti održano od 22. do 30. augusta u Pekingu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati tri atletičara – Amel Tuka u utrci na 800 m, te bacači kugle Hamza Alić i Kemal Mešić.

Alić i Mešić su norme za SP (20.45 m) ispunili krajem maja na mitingu u Slovenskoj Bistrici. Alić je hicem dužine 20.67 m ispunio i normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru (20.50), dok je Mešić rezultatom 20.49 m ispunio normu za SP, zaostavši za samo jedan cm za olimpijskom normom.

Tuka je normu za SP i OI ispunio na mitingu u Velenju, 1. jula rezultatom 1:44,19, a nakon toga je potvrdio još dva puta, na mitingu u Madridu (1:43,84) i mitingu Dijamantske lige u Monacu (1:42,52), gdje je ostvario najbolji rezultat sezone u svijetu.

Po riječima generalnog sekretara Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Milana Pedala, Alić i Mešić će prije nastupa u Pekingu učestvovati na Prvenstvu Balkana u rumunskom Piteštiju, 1. i 2. augusta, dok će Tuka, nakon pobjede na mitingu prije dva dana u švicarskoj Bellinzoni (1:45,80), obaviti visinske pripreme u italijanskom Brunicu, zajedno sa svojim trenerom – italijanskim stručnjakom Giovannijem Ghidinijem.

Četvrti bh. kandidat za nastup na SP-u – bacač koplja Dejan Mileusnić trenutno zaostaje četiri metra za normom, s malim šansana da je ostvari do 10. augusta, koji je konačni rok za prijavu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.