Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuka i Mujezinović slavili na atletskom mitingu Velika nagrada Srbije FOTO / VIDEO

tuka_novi_pazar

Atletičari Reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amel Tuka i Abedin Mujezinović, osvojili su prva mjesta na mitingu za Veliku nagradu Srbije, koji je večeras održan u Novom Pazaru.

Tuka je u traci na 400 metara ušao prvi u cilj s rezultatom 47,21 sekunda. Drugi je, sa skoro dvije sekunde zaostatka za Tukom, bio dvostruki prvak Srbije Stjepan Bojanić. Na trećem mjestu se plasirao atletičar iz Beograda Ivan Marković.

U disciplini na 800 metara bosansko-hercegovački srednjeprugaš Abedin Mujezinović je takođe bio prvi.

Mujezinović je stazu, gdje se nadmetalo dvanaest atletičara, pretrčao rezultatom 1.50,86, za više od dvije, odnosno pet sekundi, ispred Milana Todorovića i Ivana Planka.

U bacanju koplja, Dejan Milesunić, ispred BiH reprezentacije, zauzeo je treće mesto.

Reprezentativka Srbije i evropska šampionka na srednjim prugama, Novopazarka Amela Terzić i ovoga puta je briljirala pred domaćom publikom, ušavši prva u cilj u trci na 400 metara.

Izrazivši zadovoljstvo zbog učešća na večerašnjem mitingu u Novom Pazaru, nacionalni rekorder Bosne i Hercegovine na 400 i 800 metara, Amel Tuka je poslije prvog svog učešća na novosagrađenom atletskom stadionu “Hadžet” pohvalio razvoj atletike u Novom Pazaru.

“Sretan sam što sam danas bio ovdje među svojim kolegama i prijateljima i nadam se da ću uskoro opet doći. Zhavalan sam na fenomenalnom gostoprimstvu ljudi, kluba i čelnika grada. Osjećam se kao kod kuće, ostavili su na mene utisak da se poželim ponovo vratiti.”

Tuka je rekao da mu je, nakon kraja ove sezone i tri sedmice pauze, naredno najvažnije takmičenje Evropsko prvenstvo 2018. godine u Berlinu.

“Želim da budem spreman i vratim se na nivo na kojem sam bio prije dvije godine. Trenirao sam, znam da mogu i pripremao sam se za naredne sezone”, izjavio je Tuka za Anadolu Agency (AA).

Na programu današnjeg atletskog mitinga bilo je 10 disciplina, četiri u ženskoj i šest u muškoj.

Novi Pazar je, nakon izgradnje savremenog atletskog stadiona i Balkanskog šamionata u atletici, sredinom jula ove godine, bio domaćin četvrtog ovogodišnjeg mitinga za Veliku nagradu Srbije, poslije Kruševca, Kragujevca i Novog Sada. Finale za Veliku nagradu Srbije održaće se 23. septembra u Kruševcu.