Ostali sportovi

čekamo finale

Tuka: Sada se želim opustiti, neću razmišljati ni o čemu

30/09/2019

Veliko finale na rasporedu je sutra, nešto iza 21 sat po našem vremenu. Direktan prenos utrke bit će na kanalu Arena Sport 4

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka zauzeo je prvo mjesto u polufinalnoj utrci na Svjetskom prvenstvu u Dohi i tako izborio nastup među osam najboljih na svijetu.

Nakon sjajne utrke u polufinalu, Tuka je novinarima u Dohi rekao da je sretan što je izborio finale nakon dvije godine, naročito nakon povreda koje su ga mučile u prethodnom periodu, prenosi Avaz.

“Konačno ove godine moje tijelo je zdravo. Trčao sam dobro i ovo je dobar kraj sezone. Sretan sam što sam se vratio i uživam u svakoj utrci”, rekao je Tuka.

Dodao je da je sretan što je završio prvi u polufinalu jer je konkurencija bila jaka i svi su došli spremni da daju svoj maksimum.

“Bio sam spreman na to, fokusiran. Sada se želim opustiti, neću razmišljati ni o čemu”, rekao je naš najbolji atletičar.

Istakao je da su se odlični atletičari plasirali u finale, ali i da će pokušati osvojiti medalju. Spreman je i na brže utrke, poručio je.

“Kad ste spremni, nije važno hoće li utrka biti sporija ili brža”, kazao je Tuka.

Veliko finale na rasporedu je sutra, nešto iza 21 sat po našem vremenu. Direktan prenos utrke bit će na kanalu Arena Sport 4.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.