Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dominacija lagumdžija

Odbojkaši Turske na pogon braće Bosanaca savladali Srbiju

Foto: TRT Spor
Mirza i Adis Lagumdžija

Njih dvojica su se odlučila za dres Turske pošto odbojkaška reprezentacija BiH nije postojala pet godina

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspješno ušla u kvalifikacije za Olimpijske igre pošto je poražena od selekcije Turske u prvom kolu grupe B sa 3:1 – (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

Interesantno je da su najbolji igrači Turske bili momci rođeni u Bosni i Hercegovini, braća Mirza i Adis Lagumdžija. Inače sinovi Ekrema Lagumdžije, jednog od najboljih odbojkaša BiH svih vremena.

Njih dvojica su se odlučila za dres Turske pošto odbojkaška reprezentacija BiH nije postojala pet godina.

Obojica su rođena u Sarajevu i dok Adis nastupa za italijanski Cucine Lube Civitanova, Mirza je član turskog Arkas Spora.

“Znajući da mi nemamo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jedino što je preostalo je da svoju djecu koja su bila talentovana, spremim za negdje dalje”, rekao je ranije u razgovoru za FTV Ekrem Lagumdžija.

“Sticajem okolnosti otišli su u Tursku, dobili su njihovo sportsko državljanstvo, igraju za reprezentaciju. Ne bi bilo nikakve dileme ni spora za koga bi igrali, da mi imamo muški nacionalni tim. Ali, nažalost, a na njihovu sreću, Turci su iskoristili takvu situaciju da talentovanu djecu dobiju u svojoj reprezentaciji”, rekao je Lagumdžija.

Nakon ovog poraza, Srbija će morati sada da pobijedi u naredna tri duela ukoliko misli preko ove grupe do Olimpijskih igara, jer je sada sve komplikovanije po izabranike Igora Kolakovića.