Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkazano

Turnir “Adria Tour” neće biti održan u Crnoj Gori

djokovic bg4

Prema njegovim riječima, zato su odlučili da otkažu turnir u Crnoj Gori jer više nemaju vremena za čekanje, prenijeli su beogradski mediji

Humanitarni teniski turnir “Adria Tour” neće biti održan u Crnoj Gori, odlučio je danas Organizacioni odbor ovog regionalnog sportskog događaja.

Ovakva odluka donesena je uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvijezde u regionu okupe u Crnoj Gori.

Direktor turnira Đorđe Đoković rekao je da je izazova bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne mogu da putuju u Crnu Goru, ali da su se nadali da će ta mjera biti promijenjena, što se nije desilo.

“To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo”, istakao je Đoković.

On je dodao da su imali želju da igraju na šljaci koju bi samo za tu priliku uvezli i postavili na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova.

Đoković je napomenuo da je, između ostalog, bilo potrebno da organizuju i dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica.

“Treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje `Adria Toura` na očekivanom nivou”, rekao je Đoković.

Prema njegovim riječima, zato su odlučili da otkažu turnir u Crnoj Gori jer više nemaju vremena za čekanje, prenijeli su beogradski mediji.

“Uvjereni smo da će se prilike promijeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrijednosti, fair-play, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu”, dodao je Đoković.

Humanitarni teniski turnir “Adria Tour” jučer je svečano otvoren u Beogradu, gdje će na nekoliko dana okupiti svjetski teniski vrh, a potom obići i ostale lokacije u regionu.