Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilac traži zatvor za “razmaženo derište francuskog sporta”

karabatic sudjenje1

Francuski tužilac Patrick Desjardins nema milosti prema Nikoli Karabatiću, najboljem rukometašu svijeta kojem se sudi zbog namještanja utakmice iz 2012. godine. Desjardins je zatražio tri mjeseca zatvora i kaznu od 30.000 eura, a Karabatića je doslovno popljuvao na suđenju koje se održalo u Montpellieru.

“Gospodine Karabatiću, vaše opravdanje da ništa niste znali ne može vam poslužiti kao alibi u ovom slučaju. Ništa što se dogodilo nije vam učinjeno iza leđa”, rekao je tužilac koji je od suda zatražio da osudi “razmaženo derište francuskog sporta”, javlja Le Monde.

Karabatić je odgovorio kako su optužbe koje mu se stavljaju na teret – smiješne.

“Zaista mi smeta što me optužuju da sam namjestio utakmicu. Za mene je to neprihvatljivo i suprotno mojim uvjerenjima”, poručio je Karabatić.

karabatic sudjenje

Tužilac je također zatražio od suda da kazni ostale učesnike namještanja sa zatvorskom kaznom u trajanju od tri do šest mjeseci i novčanom kaznom u rasponu od 7,5 hiljada do 80 hiljada eura. Tako je za Mladena Bojinovića tražio šest mjeseci zatvora i 60.000 eura kazne, dok je po tri mjeseca zatvora i 20.000 eura kazne zatražio za Luku Karabatića, Dragana Gajića, Issama Teja i Samuela Honrubiju.

Podsjećamo, priča oko namještanja počela je prije tri godine kada je policija uhapsila ukupno 17 osoba, a među uhapšenim bili su Nikola Karabatić i njegov brat Luka, te još neki igrači Montpelliera koje se tereti da su namjerno izgubili utakmicu od Cesson-Rennesa, što im je, navodno, donijelo zaradu na kladionici.