Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Ramazan u Nigeriji: Kršćani dijele hranu siromašnim muslimanima

23/06/2015

Grupa kršćana u Nigeriji muslimanima tokom ramazana dijeli hranu kako bi im pomogli da lakše poste, a sve u cilju jačanja međureligijskoj dijaloga i pomirenja.

Kako pišu lokalni mediji, kršćanski vjerski predstavnici u gradu Kaduna u Nigeriji prošle sedmice su dijelili hranu muslimanima koji se nalaze u zatvorima i koji su socijalno ugroženi kako bi im pomogli tokom mjeseca ramazana.

Kršćanski čelnici su izjavili da je cilj ove humanitarne akcije da se promoviše mir između dvije vjerske zajednice u toj zemlji.

Tokom prethodnih nekoliko godina članovi Udruženja za mir, preporod i pomirenje posjećivali su zatvorenike, uključujući i muslimanske zatvorenike, u Kaduni kojima su dijelili hranu, sredstva za ličnu higijenu i druge potrepštine.

Pastor Yohanna Buru, inače osnivač udruženja, kazao je za lokalne medije kako je cilj donacija da se osnaži mir između muslimana i kršćana.

“Ovo radimo u ime suživota. Također, ovom gestom ćemo pomoći muslimanima da poste, ali i da se mole za našu zemlju, i mir u zemlji ali i u svijetu”, rekao je pastor.

Naglasio je da udruženje koje predvodi pokušava da ukloni granice koje dijele ljude zbog vjerskih i etničkih razlika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.