Ostali sportovi

Britanski bokser

Tyson Fury za 103 miliona dolara potpisao ugovor s ESPN-om

18/02/2019

Prema ugovoru Fury će morati boksati minimalno dvije borbe godišnje na tlu SAD-a

Sljedećih pet borbi britanskog bokser Tysona Furyja ekskluzivno će biti prikazivane na platformama američkog ESPN-a, a potpisani ugovor vrijedan je 103 miliona američkih dolara, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

Prema ugovoru Fury će morati boksati minimalno dvije borbe godišnje na tlu SAD-a, dok će prava za prikazivanje njegovih borbi u Ujedinjenom Kraljevstvu i dalje imati britanski BT Sport, prenosi Hina.

“Oduševljen sam. Podrška ESPN-a i BT Sporta, dvije najveće medijske platforme u svijetu sporta, znači da su sada vezani s najboljim teškašem u svijetu”, izjavio je 30-godišnji Fury koji se nada da će mu ugovor s ESPN-om povećati izglede za uzvratni meč protiv aktualnog svjetskog prvaka po verziji WBC, Amerikancem Deontayom Wilderom, protiv kojeg je boksao 1. decembra prošle godine u Staples Centeru u Los Angelesu i izvukao neodlučen ishod.

S druge strane, Wilder ima ugovor s konkurentskom medijskom kućom Showtime pa u boksačkim krugovima prevladava mišljenje kako će Furyjeva veza s ESPN-om samo zakomplicirati dogovor za revanš.

“Moje je mišljenje da je ta borba sada izglednija nego ikad prije, jer iza nas stoje dvije najveće kuće”, izjavio je Fury za BT Sport.

“Ja sam samo borac i mogu se boriti samo protiv onih koje dovedu pred mene. Želim najveće borbe, Joshua, Wilder i bilo koga drugoga ko se nađe na putu”, zaključio je Fury.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.