Ostali sportovi

Almir bjelan

U 54. godini umro bivši košarkaški reprezentativac BiH

09/09/2020

Zvanični nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 1995. godine protiv Gruzije u Tbilisiju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Almir Bjelan preminuo je u 54. godini od posljedica srčanog udara, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Bjelan je rođen 1966. godine u Foči, a košarkom se počeo baviti 1979. godine kada je počeo trenirati u redovima sarajevskih Studenata gdje je proveo četiri godine i prošao sve selekcije. Godine 1984. otišao je na posudbu u Igman s Ilidže gdje se zadržao osam godina. Tokom ratnog perioda nosio je dres košarkaškog kluba Ćesko ‘93.

Košarkaši klub Ćesko ‘93 predstavljao je Bosnu i Hercegovinu 1994. godine u Kupu Radivoja Koraća, gdje su se sastali sa poljskom ekipom Mazowiecki KS. U porazu od ekipe iz Poljske briljirao je Almir koji je postigao 31 poen.

Zvanični nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 1995. godine protiv Gruzije u Tbilisiju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prenosi Tuzlainfo.

Bjelan je, kako je potvrdila njegova porodica, umro na radnom mjestu.

Komentari

Autor: Tuzlainfo.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.