Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

WADA

U BiH na snagu stupa novi svjetski antidoping kodeks

doping

Agencija za antidoping kontrolu BiH je kreirala uputstvo za provođenje i primjenu Svjetskog antidoping kodeksa 2021

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine danas je obavijestila javnost da, od 1. januara 2021. godine, na snagu stupaju novi Svjetski antidoping kodeks, međunarodni standardi i nova antidoping pravila u BiH, uključujući i novu listu zabranjenih sredstava za 2021. godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Agencija za antidoping kontrolu BiH stoga je kreirala uputstvo za provođenje i primjenu Svjetskog antidoping kodeksa 2021, međunarodnih standarda i antidoping pravila u BiH, a isti su objavljeni na zvaničnoj internet stranici www.ada.gov.ba.

Svjetski antidoping kodeks 2021, međunarodni standardi Svjetske antidoping agencije (WADA) i antidoping pravila u BiH se primjenjuju neposredno, te imaju prednost u primjeni u odnosu na zakonske i podzakonske akte donesene od nadležnih zakonodavnih i drugih organa u BiH, pojašnjavaju iz bh. agencije.

Olimpijski komitet BiH, Paraolimpijski komitet BiH i sportski savezi u BiH dužni su uskladiti svoje akte i upoznati svoje članove, uključujući i pomoćno osoblje sportista, liječnike, fizioterapeute i druge sa Svjetskim antidoping kodeksom 2021, međunarodnim standardima WADA-e 2021 i antidoping pravilima u BiH.