Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik vstv-a

Tegeltija pisao na Facebooku: I ako me likvidiraju reći će da foliram

milan tegeltijia – odmor
Tegeltija na odmoru sa suprugom u Zanzibaru

Predsjednik VSTV-a na svom Facebook profilu napisao je da bi neki tvrdili da folira čak i ako bi ga likvidirali

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, ponovo se oglasio na društevnim mrežama zbog “nesigurnosti i ugroženosti”.

Povod za novo obraćanje javnosti poslužila je izjava izvršne direktorice Transparency Internationala BIH Ivane Korajlić.

Podsjećamo, Korajlić je kazala da Tegeltija poistovjećuje funkciju koju obavlja sa svojim životom te zato smatra da je ugrožen.

Predsjednik VSTV-a na svom Facebook profilu napisao je da bi neki tvrdili da folira čak i ako bi ga likvidirali.

– Stepen i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe, koja je na čelu VSTV-a, s kojom sam suočen u Sarajevu, jasno ukazuje da bi čak i u slučaju da me neko stvarno likvidira, veliki dio javnosti u Sarajevu predvođen SDA garniturom i njihovim ‘nevladinim’ sektorom, na čelu s Ivanom Korajlić, medijima i drugima, izašao s izjavama “folira”, “sam je to inscenirao”, “pravi od sebe žrtvu”, “sam je kriv”, “to je i zaslužio”… U Sarajevu je stvorena atmosfera potpune nekažnjivosti, podrške i odobravanja svakog nezakonitog zla koje se čini ili može učiniti Milanu Tegeltiji, predsjedniku VSTV-a – napisao je Tegeltija.

Stepen i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe, koja je na čelu VSTS, sa kojom…

Posted by Milan Tegeltija on Srijeda, 9. decembar 2020.