Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cirkus na pomolu

Nova šamarčina iz Predsjedništva?! Pogledajte šta je Tegeltija objavio pa obrisao

predsjednistvo tegeltija

Biće zanimljivo, ako je ova vijest tačna, čuti objašnjenje iz Predsjedništva

Milana Tegeltiju bh. javnost najviše pamti po aferi “Potkivanje”. U to vrijeme bio je na čelu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH). S te najvažnije pravosudne funkcije u državi se povukao ostavkom.

Kasnije će postati savjetnik Milorada Dodika, ali i predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke. Nije se dugo zadržao na toj poziciji. Naprasno se povukao. Navodno, svojevoljno.

I nakon toga Tegeltija je nakratko nestao iz javnosti.

No, možda se vraća na velika vrata, i to preko tročlanog Predsjedništva BiH u sastavu Denis Bećirović, Željka Cvijanović i Željko Komšić.

Tegeltija se danas pohvalio da su ga upravo Bećirović, Cvijanović i Komšić imenovali za generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Rijeci.

“S obzirom na veliki broj pitanja novinara mogu da potvrdim da me Predsjedništvo BiH na sjednici od 29. februara imenovalo za generalnog konzula BiH u Rijeci (Republika Hrvatska)”, objavio je Tegeltija na svom Twitteru. No, vrlo brzo poruka je obrisana, ali smo uspjeli uhvatiti screenshot.

tegeltija tweet
FOTO: Screenshot

Biće zanimljivo, ako je ova vijest tačna, čuti objašnjenje iz Predsjedništva na osnovu čega i zašto je Tegeltija imenovan. Tegeltija se inače nalazi i na američkoj crnoj listi. Sankcije su mu uvedene zbog zloupotreba tokom obavljanja funkcije predsjednika VSTV-a.