Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlična organizacija

Završen Evropski džudo kup u Sarajevu, nove medalje za Bosnu i Hercegovinu

judo kup sarajevo

Sutra počinje trening-kamp za juniore, koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine

Evropski džudo kup za juniore “Sarajevo 2024” završen je danas. Organizatori ističu da su odličnu organizaciju kupa upotpunile nove medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nakon zlatne medalje Sofije Pajić i bronzane medalje (Lana Bjelica), osvojenih prvog takmičarskog dana, dvije bronzane medalje osvojili su Bosi i Hercegovini Lazar Ždrale i Vidak Maljević.

Ždrale je bez prilike da se bori za zlato u kategoriji do 90 kilograma ostao nakon poraza u polufinalu od predstavnika Srbije Miljana Radulja koji je na kraju do titule stigao savladavši rumunskog takmičara Alexandrua Sibisana.

Vidak Maljević je bronzano odličje u konkurenciji takmičara do 100 kilograma osvojio pobjedom protiv Crnogoroca Andrije Martinovića u izuzetno zanimljivoj borbi.

Srbijanska džudistkinja Nikolina Nišavić odbranila je titulu osvojenu prošle godine u kategoriji do 52 kilograma. U današnjem finalu je porazila Turkinju Seymu Yildirim.

Za prvo od pet međunarodnih takmičenja, koliko će u ovoj godini biti održano u Bosni i Hercegovini, Džudo savez BiH opet je zaradio visoke ocjene i potpuno opravdao rejting i povjerenje od Evropske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF).

Sutra počinje trening-kamp za juniore, koji će trajati do 7. marta, a nova međunarodna džudo uzbuđenje slijede u aprilu i maju ove godine.