Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužna slika uoči derbija

Nije bilo tučnjave s policijom, navijači Sarajeva odmah su se dali u bijeg

navijaci sarajeva policija
FOTO: Screenshot

Vječiti derbi igra se večeras od 18.45 sati na stadionu Željezničara na Grbavici u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke iz sarajevskog naselja Grbavica, gdje je policija danas presrela grupu huligana, koji su naoružani palicama i sa kacigama na glavi bili krenu u tučnjavu, najvjerovatnije sa navijačima Željezničara.

Na snimci se vide trenuci kada nekoliko desetina huligana s palicama u rukama prolaze štealištem uz rijeku Miljacku, krećući se u pravcu hotela Bristol. Malo zatim u kadru se pojavljuju pripadnici jedinice za podršku MUP-a KS.

U trenutku kada se pojavljuje policija grupa se dala u bijeg. No, za neke je već bilo kasno.

Prema policijskom izvještaju tom prilikom slobode je lišeno devet osoba.

Prilikom pokušaja bijega od policije, na drugoj lokaciji, kod hotela Bristol, vozilom su navijači Sarajeva povrijedili dvojicu službenika MUP-a KS. Iz MUP-a KS su potvrdili da su dva policajca lakše ozlijeđena. 

Hapšenja je bilo i na drugim lokacijama u gradu. Podsjećamo, policija je odmah odlučila zabraniti dolazak gostujućih navijača na večerašnji derbi. Iz FK Sarajevo su uputili urgentno pismo, tražeći da se odluka preispita, no za sada nema informacija da su iz MUP-a KS išta odgovorili.

Vječiti derbi igra se večeras od 18.45 sati na stadionu Željezničara na Grbavici u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.