Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pojavljuju se snimke

Dvojica policajaca povrijeđena, navijači Sarajeva ih udarili autom

policija vilsonovo
FOTO:Avaz.ba

Prema nezvaničnim informacijama, grupa navijača, koja se nalazila u automobilu nije željela da se zaustavi na naredbu policijskih službenika

Uoči večerašnjeg gradskog derbija u Sarajevu između fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo, popodne je policija brzom i efikasnom akcijom spriječila nerede na više lokacija u naselju Grbavica, rečeno je Feni iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Privedeno je devet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Fudbalski klub Željezničar objavio je u međuvremenu na internet stranici da je odlukom policije, navijačima gostujućeg tima Sarajevo zabranjeno da prisustvuju utakmici.

“Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači Fudbalskog kluba Sarajevo te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, navedeno je u saopćenju.

Osim kod Bristola, policija je neke od huligana iz navijačke grupe Horde zla uhapsila i kod tržnog centra SCC.

Utakmica je planirana za večeras od 18.45 sati na stadionu “Željezničara” na Grbavici u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Udarili policajce automobilom

U sarajevskom naselju Grbavica je danas došlo do incidenta koje je izazvala navijačke grupa “Horde zla” prilikom čega su povrijeđena dva policajca MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa navijača, koja se nalazila u automobilu nije željela da se zaustavi na naredbu policijskih službenika.

Prilikom pokušaja bijega od policije, vozilom su povrijedili dvojicu službenika MUP-a KS. Iz MUP-a KS su potvrdili da su dva policajca lakše ozlijeđena. Sve se dogodilo iza hotela Bristol kada je veliki broj policije i specijalaca “upao” na mjesto gdje su Horde Zla pravile sačekuše, piše Klix.

Pojavio se i novi video snimak na kojem se vidi navijači Sarajeva naoružani palicama.

FK Sarajevo uputio urgentan dopis MUP

FK Sarajevo uputio je urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1.500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

“Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača”, naveli su u saopštenju.