Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Policija donijela odluku, Sarajevo bez podrške navijača na derbiju

horde zla
FOTO: UNFKS Horde zla

U kratkoj objavi su dodali i razloge iznenadne zabrane

Odlukom MUP-a KS zabranjen je dolazak gostujućim navijačima FK Sarajevo na večerašnji vječiti derbi koji će se igrati na stadionu Grbavica.

“FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju”, objavili su iz FK Željezničar.

U kratkoj objavi su dodali i razloge iznenadne zabrane.

“Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”.

Došli da se tuku

Prema prvim neslužbenim informacija policija je privela nekoliko članova navijače grupe “Horde zla”, u blizi hotela Bristol kod Vilsonovog šetališta. Privedeno je 9 navijačke grupe Horde zla koji su sa sobom nosili drvene letve i građevinske zaštitne kacige, potvrdili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nemile scene dogodile su se danas u sarajevskom naselju Grbavica u blizini Osnovne škole “Grbavica 2” gdje su više pripadnika navijačke grupe Horde Zla, došle kako bi se obračunali sa pripadnicima Manijaka. Brzom intervencijom MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je veliki sukob.

Podsjećamo, gostujućim navijačima je bilo obezbjeđeno 1.500 karata za tribinu Sjever. Iz kluba sa Grbavice nešto ranije su saopštili da su sve karte za derbi rasprodate.

Meč na Grbavici sudit će Ermin Sivac iz Zenice, a osiguran je prijenos na Arena Sport TV.