Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

što je babi milo...

Dodik izmislio izjavu predsjednika Crne Gore?! “Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo”

milatovic dodik

Podjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je dolazak predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika u tu zemlju “bio pomalo čudan i skoro nenajavljen”

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da “izjava predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Dodik je naveo da je bio u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

“Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Јer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Šta je ustvari rekao Milatović?

Podjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je dolazak predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika u tu zemlju “bio pomalo čudan i skoro nenajavljen”.

“Meni je dolazak Dodika, skoro pa nenajavljen, bio pomalo čudan. Gospodin Dodik je predsednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu celovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena. Nisam ništa oćutao. Da imamo ljude koji imaju jasno izražene stavove, drugačije bi bilo. Moji stavovi o BiH su vrlo jasni“, rekao je Milatović i dodao da u organizaciju posete nisu bili uključeni ni on ni Vlada”, stoji u Milatovićevoj izjavi koju su objavil podgoričke Vijesti.