Ostali sportovi

"Šokirani smo"

U čast Kobea Dallas Mavericksi povlače dres s brojem 24

27/01/2020

Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna poginuli su u nedjelju u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u mjestu Calabasas u Kaliforniji

Dallas Mavericksi odlučili su povući dres s brojem 24 u čast preminulog Kobea Bryanta, saopćio je vlasnik ekipe iz Teksasa Mark Cuban.

Kobe Bryant je u karijeri nosio dresove s brojevima osam i 24, a Mavsi su odlučili da broj koji je Bryant nosio u drugom dijelu svoje karijere povuku iz upotrebe.

“Šokirani smo poražavajućim vijestima o smrti Kobea Bryanta i njegove kćerke Gianne. Kobe je bio ambasador naše igre, legenda i svjetska ikona. Iznad svega, bio je voljen i posvećen otac”, poručio je Cuban u saopćenju i istaknuo kako broj 24 više nikada niko neće nositi u ekipi iz American Airlines Centra.

“Njegova zaostavština prevazilazi košarku i naša organizacija je odlučila da dres Dallas Mavericksa s brojem 24 više niikada niko ne nosi”, poručio je Cuban.

Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna poginuli su u nedjelju u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u mjestu Calabasas u Kaliforniji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.