Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Judo klub “Željezničar”

U dvorani “Goran Čengić” na Grbavici održan 29. međunarodni judo turnir “Vinko Šamarlić”

vš6 (1)

Na 29. memorijal u čast Šamarlića došli su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine

U Sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici održan je 29. međunarodni judo turnir “Vinko Šamarlić”, u organizaciji Judo kluba “Željezničar”.

Ovo jedinstveno takmičenje, koje se održava u čast velikog sportiste i heroja odbrane Sarajeva, okupilo je djecu uzrasta od šest do 18 godina iz cijelog regiona. Njih više od 300 borilo se za pobjedu, ali i prisjetilo se nekadašnjeg sjajnog džudiste Vinka Šamarlića, koji je poginuo 8. juna 1992. godine, nekoliko dana prije odlaska na Olimpijske igre u Barceloni.

Za razliku od prethodnih godina, kada se turnir održavao u aprilu, ove godine je isti pomjeren za septembar zbog pandemije koronavirusa.

Turnir je otvoren svečanim defileom učesnika, a trajaće do večernjih sati. Na 29. memorijal u čast Šamarlića došli su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Podršku u organizaciji ovog značajnog sportskog događaja dala je Općina Novo Sarajevo, Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Na 29. memorijal u čast Šamarlića došli su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano uz poštivanje svih epidemioloških mjera.