Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U taboru RK Bosna se nadaju pozitivnom rezultatu u Vogošći

rkb_ekipa17

Komšijski derbi prvog kola rukometne Premijer lige BiH će u nedjelju odigrati rukometaši Vogošće i sarajevske Bosne.

Šef stručnog štaba ‘studenata’, Zuhdija Korkarić, smatra da je njegova ekipa uspješno obavila pripreme za novu sezonu.

– Zadovoljan sam pripremama, atmosferom među igračima i njihovim odnosom prema zadacima koji im se svakodnevno postavljaju. Ekipa je dosta izmijenjena u odnosu na prošlosezonsku, imamo veliki broj mladih igrača, od kojih očekujem napredak iz treninga u trening te smo, uz nekoliko starijih igrača koji imaju dosta utakmica u svojim nogama, pravi spoj mladosti i iskustva – izjavio je Korkarić.

Tarik Alibegović, novi kapiten Bosne, mišljenja je da ekipa ima kapaciteta da pokvari planove sutrašnjem domaćinu.

– Za sezonu smo se pripremali skoro dva mjeseca i sigurno da se radujemo prvim zvaničnim utakmicama. Imamo mladu ekipu, željnu dokazivanja i vjerujem da ćemo imati šta pokazati u narednom periodu. Pripremnim duelima možemo biti polovično zadovoljni, no smatram da oni i nisu relevantan pokazatelj stvarne situacije te da ćemo tek u narednih nekoliko utakmica vidjeti šta smo ustvari uradili. Prvenstvo otvaramo susretom s Vogošćom, koji očekujemo u dobrom raspoloženju, kao i svaki derbi dosad – jasan je krilni igrač sarajevskog kluba.

Susret između Vogošće i Bosne je na rasporedu u nedjelju u dvorani “Amel Bečković” u 18.00 sati, saopćeno je iz RK Bosna.