Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učestvujte u obaranju Guinnissovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji

biciklisti

Ostalo je svega 11 dana do drugog Sarajevo Grand Prix-a. Pripreme teku po planu, te iz organizacije poručuju da nije kasno za prijavu.

Bitno je napomenuti da SGP ima dvije vožnje, jedna je takmičarska i na nju se mogu prijaviti samo licencirani biciklisti i klubovi. Na takmičarski dio se ne mogu prijaviti rekreativci. A druga vožnja je baš ta, rekreativna, koju mogu voziti svi koji imaju ispravan bicikl.

Dovoljno se prijaviti na www.sarajevograndprix.com i tako ste rezervisali svoje mjesto na ovogodišnjem SGP-u. Svi zaljubljenici u biciklizam, oni koji vole pedalati, i prijave se na rekreativnu vožnju, imaju jedinstvenu priliku učestvovati u obaranju Guinnissovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji.

Vožnja će krenuti ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, bitno je napomenuti da svi rekreativci dođu najkasnije do 10h kako bi se uradila dodatna prijava zbog pravila za Guinnissovu knjigu rekorda. Ispred skupštine se ide prema Ilidži, a onda novim biciklističkim stazama prema gradu Sarajevu.

Biciklisti moraju biti oprezni, te slušati i pratiti skaute koje će u jednom trenutku praviti jednu liniju, što znači da će biciklisti voziti jedan iza drugog kako bi se pravilno oborio rekord.

Kao i prošle godine tako će i ove u fun zoni, između Zemaljskog i Historijskog muzeja biti održano druženje sa biciklistima, a podijelit će se i mnoštvo nagrada za učesnike. Počevši od majica, pa do bicikla i dijelova za biciklo koje poklanjaju bicikli.ba.

Ovogodišnji Sarajevo Grand Prix kojeg su podržali BH Telecom i Bingo tržni centri, održat će se 14.juna, i ovo je jedinstvena prilika da zajedno još jednom upišemo Bosnu i Hercegovinu u Guinnissovu knjigu rekorda.

Tehničku podršku ove godine dat će BK “Giro di Sarajevo” i BK “Trek team”.

Prijaviti se možete putem oficijelne stranice www.sarajevograndprix.com. A sva dešavanja se mogu pratiti i na facebook fun pageu https://www.facebook.com/sarajevograndprix1.

Pokažimo svima koliko nas ima! – poručili su iz organizacije SGP 2015