UFC-ova prvakinja završila u bolnici, otkazana večerašnja borba

amanda-nunes-ufc-201-belt

Borba Amande Nunes i Valentine Ševčenko službeno je otkazana, čime duel Yoela Romera i Roberta Whittakera postaje glavna borba na UFC 213.

Službena potvrda stigla je nakon što je više izvora potvrdilo kako je UFC-ova prvakinja, Amanda Nunes, hospitalizirana te kako bi vrlo lako moglo doći do otkazivanja večerašnje borbe protiv Valentine Ševčenko.

Prvakinja bantam kategorije je ranije tokom dana hospitalizirana, a razlog su vjerovatno posljedice skidanja prevelikog broja kilograma.

Liječnici su zaključili kako Nunes nije sposobna odraditi borbu, odnosno da joj to ne dozvoljava njeno zdravstveno stanje i ovaj vrlo jaki event ostaje bez svoje glavne borbe.

Nunes je na jučerašnjem službenom vaganju izgledala jako loše te se vidjelo kako je prošla kroz vrlo teško skidanje kilograma. Već na ceremonijalnom je vaganju izgledala bolje, no čini se da su se posljedice pojavile dan kasnije.

Prema izjavama Helwania, Nunes je cijelu sedmicu prolazila kroz zdravstvene probleme, da bi danas bila hospitalizirana.

Nova glavna borba večerašnjeg UFC 213 je ona između Yoela Romera i Roberta Whittakera. Čini se kako bi jedna borba s uvodnog programa trebala biti prebačena u glavni, zbog gledatelja koji su platili PPV od pet borbi, no još uvijek se nisu pojavile informacije koja bi to trebala biti.