Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski mediji

Uhapšeni huligani koji su napali vaterpoliste: “Sve je bilo planirano”

split-tučnjava-vaterpolist-crvene-zvezde

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Policija u Splitu privela je tri lica zbog napada na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a kod jednog od njih je pronađen i dres, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Policijski službenici su jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije navode da su u Splitu juče oko 13.00 časova, na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore, te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije.

“Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili”, navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su juče u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice sa Mornarom u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Golman vaterpolo kluba Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je morao da skoči u more da bi se spasio od napadača, zadobio je prelom nosa, dok je Dušan Vasić zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.

Jutarnji list: Napad bio planiran

Napad na vaterpoliste “Crvene zvezde” u Splitu bio je pripremljen, piše zagrebački Jutarnji list.

Ovaj zagrebački dnevnik piše da se to može zaključiti na osnovu fotografije, koju im je dostavio jedan čitalac, a na kojoj se vidi da jedan od dvojice napadača u ruci nosi teleskopsku palicu.

Čitalac je, navodi se, fotografiju zabilježio slučajno, dok je sjedio u kafiću na splitskoj rivi, gdje se napad desio.

“Na fotografiji se vide dva napadača, a jedan od njih je nosio u ruci teleskopsku palicu”, piše list.