Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđeno iz MUP-a KS

Potraga za Edinom Gačićem, policija “češlja” i dijelove Sarajeva

policija

Policajci pretražuju  široko područje, ne samo Suhodol gdje je počinjen zločin, a potragom za Gačićem obuhvaćeni su i dijelovi sarajevskih gradskih općina

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio pripadnika Federalne uprave policije /FUP/, izjavila je Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Ona je rekla da potraga za ubicom policajca intenzivno traje, a sve detaljno pretražuju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i pripadnici FUP-a.

Policajci pretražuju  široko područje, ne samo Suhodol gdje je počinjen zločin, a potragom za Gačićem obuhvaćeni su i dijelovi sarajevskih gradskih općina.

Pripadnik FUP-a Mahir Begić ubijen je sinoć u mjestu Suhodol kod Tarčina, gdje je obezbjeđivao strelište.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu.

Begić je jučer ubijen sa više hitaca, te da su na licu mjesta pronađene čaure nepoznatog kalibra.

Policija traga za Edinom Gačićem i zbog ubistva Sauda Sultanića 4. februara u selu Podorašac kod Konjica, u koga je ispalio više hitaca i izbo ga nožem.

Edin Gačić bio je pripadnik odreda “El mudžahid”, a prije ovog počinio je još dva ubistva. On 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci.

Uviđajem rukovodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.